Нарада з питань розвитку агропромислового комплексу

29.03.2024

28 березня поточного року в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулася нарада  у форматі ZOOM - конференції щодо питань розвитку агропромислового комплексу з фахівцями  територіальних громад області.

Під час наради було розглянуто ряд питань, зокрема напрями державної фінансової підтримки агропромислового комплексу у 2023-2024 роках, які презентувала Надія Переходько - директор департаменту агропромислового розвитку. Вона відмітила, що у 2024 році бюджетні кошти надаватимуться за такими напрямами:

- бюджетна субсидія на 1 га аграріям, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського призначення у розмірі 4 тис. грн на 1 га;

- спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Фермери, що утримують від 3 до 100 корів, зможуть отримати 7 тис. грн на одну голову;

- спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець. Розмір підтримки  - 2 тис. грн на одну голову для тих, хто утримує від 5 до 500 голів кіз та овець.

Аграрії зможуть отримати у розмірі 25 відсотків часткову компенсацію вартості   сільськогосподарської техніки.

Перший заступник начальника  Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександр Костюк інформував про повноваження органів місцевого самоврядування з реєстрації пасік та профілактики отруєння бджіл та алгоритм дій при отруєнні бджіл засобами захисту рослин.

Заступник директора департаменту Віолетта Колядюк ознайомила з основними змінами  до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам  та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.

Звернуто увагу на  порядок реєстрації суб’єктів господарювання в державному аграрному реєстрі та заповнення інформації в розділі «Діяльність та активність».

Також, були розглянуті умови отримання  грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва, горіхівництва та тепличного господарства.

В ході проведення наради було задано ряд питань та отримано вичерпні відповіді.

 

Повернутись до списку новин